BANANINE ČOKOLADNE BELJAKOVINSKE TABLICE

Menim, da mora biti prvi zapis na strani poseben, saj je to nekakšna prelomnica. Tako za bralca, še bolj pa za tistega, ki se skriva za objavo. Marsikdaj si na podlagi prebranega oblikujemo predstavo in svoje mnenje o tistem kar preberemo in o osebi, ki to napiše. Obleka naredi človeka, pravijo. Ta pregovor se bi lahko nanašal tudi na napisano vsebino, saj z njo bralca enostavno začutiš. No, danes je čas, da z vami delim recept za bananine čokoladne beljakovinske tablice in moja naloga je, da od vas dobim samo petice.

Moram povedati, da nisem oseba, ki bi vsak dan ustvarjala kaj novega in drugačnega, preprosto spadam v tisto skupino, ki se drži rutine. To pa ne pomeni, da ne bi vsak dan preizkusila kaj novega. Z veseljem, če bi mi le kdo to potisnil pred nos oziroma usta. Saj vemo, ko je treba narediti sam, se vse skupaj malce zakomplicira.

Živim ”fit” življenje. Treniram, skušam jesti zdravo, brez specifičnih diet, sem vsejedec in kot vsak običajen človek imam rada hrano. Jem vse, je pa res, da nikoli nisem bila navdušena nad sladkim ker spadam med ”ta slane”. Je pa zanimivo, da pa zelo rada poskusim zdrave sladice. No, če bi navdušenec nad sladkim poskusil zdravo sladico bi verjetno rekel, da to ne spada med ”tisti tapravi cuker”. Torej pridem do zaključka, da imam rada sladice, ki so zdrave in dobre zame, pa vendar ne tako zelo sladke.

Za prvi recept sem se odločila, da bo sladek, zdravo sladek. Tak, da ga lahko zmažeš brez slabe vesti. In nastale so bananine čokoladne beljakovinske tablice.

Pri moji kuhi gre ponavadi takole:

 1. (pre)dolgo iskanje tistega pravega recepta
 2. obvezen zapis sestavin v zvezek
 3. v šoping po vse sestavine
 4. pozabim kupiti najmanj eno sestavino (ker nikoli ne grem po spisku navdol)
 5. naredim prostor in pripravim sestavine za pripravo recepta
 6. uspešno opravim prvi korak recepta
 7. se izgubim v navodilih in začnem po svoje impovizirati

Tak potek dela je pri meni klasika.  Tudi tokrat seveda ni šlo drugače. No, dovolj o moji prefinjeni kuhi, gremo na recept za slavne bananine čokoladne beljakovinske tablice.

Bananine čokoladne beljakovinske tablice


serviranje: 10 tablic.

Sestavine:

 • 1 lonček beljakovinskega praška (okus po izbiri)
 • ¾ lončka kokosove moke
 • 2 banani
 • 1/2 lončka kokosovge mleka
 • 1 čajna žlička kokosovega olja
 • 50 g čokolade (najmanj 70% kakav)

Navodila:

 1. V srednji posodi zmešaj beljakovinski prašek in kokosovo moko
 2. V drugi posodi ”speštaj” banane, jim dodaj kokosovo mleko in mešaj do gladke mase. K tej masi dodaj suhe sestavine iz prve posode. Če je masa preveč suha, dodaj malce vode, v primeru, če je pregosta pa malce kokosove moke.
 3. Na peki papirju oblikuj tablice poljubne velikosti (masa služi za približno 10 tablic). Tablice nato vstavi v skrinjo za 20 minut.
 4. V naslednjem koraku stopiš čokolado in ji dodaš žličko kokosovega olja.
 5. Po 20 minutah vzameš tablice iz hladilnika, jih preliješ oziroma poškropiš s stopljeno čokolado in jih nato vrneš nazaj v skrinjo za 10 minut, da se čokolada strdi.
 6. Predlagam, da bananine beljakovinske tablice hraniš v skrinji in jih nekaj minut pred serviranjem postaviš na sobno temperaturo.

Recept lahko narediš še na drug način, ki pa sicer ni tako osvežilen v stilu poletja.  In sicer tako, da suhim sestavinam primešaš še žličko pecilnega praška.  Postopek ostaja enak, le da namesto v skrinjo, ploščice položiš v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj in jih pečeš okoli 10 minut. In voila, imaš kar dva recepta v enem.


Porcija: 1 tablica

Kalorije: 183     Maščobe: 6     Ogljikovi hidrati: 11     Sladkorji: 6    Beljakovine: 18

 

Pa dober tek.

Share This Post
Related Posts
Ricottin narastek
RIKOTIN NARASTEK
Enostaven bananin beljakovinski kruh
Enostaven bananin beljakovinski kruh
preste
SLANE PRESTE

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage